Depression

Alle har prøvet at være kede af det og i trist humør, hvilket er helt normalt.

Men er man så trist og ked af det, at man føler sig hæmmet i hverdagen og verden er uoverskuelig og fremtiden håbløs, kan det være en god ide at få hjælp.

Der skelnes mellem 3 forskellige grader af depression; let, moderat og svær depression. Symptomerne på at være depressiv kan variere i styrke og intensitet alt efter i hvilken grad man er depressiv. Symptomerne kan være tristhed, manglende overskud, træthed, nedsat ansigtsmimik, nedsat eller ingen følelse af glæde, man kan være længere tid om at svare, nedsat appetit, hård mave, man isolerer sig, koncentrationsevnen kan være nedsat, man kan have svært ved at læse aviser, bøger eller se tv og film. Man kan være svimmel, opleve verden i sort/hvid, have søvnproblemer og nedsat sexlyst.

Små beslutninger kan føles uoverkommelige, man har ikke længere lyst til at have gæster eller gå i byen. Man kan føle skyld og bebrejde sig selv og ikke synes man er noget værd. Det kan være svært at se håb for fremtiden. 

I terapien arbejder vi med at reducere eller fjerne din depressive tilstand samt forebygge fremtidige depressive perioder.